2015. augusztus 9., vasárnap

Jeruzsálem - 1 könyv a múltról, és 1 videó a jelenrőlMost a napokban olvasom, Karen Armstrong, Jeruzsálem című könyvét. Nagyon érdekes olvasmány, bármilyen szemmel is nézzük.

Akár mint a történelem iránt érdeklődő ember. Vagy mint a vallások eredetének megismerésére vágyó olvasó, vagy mint meditáló egyén. A hely különlegességében, és annak több ezeréves történetében sok minden esemény előfordult. Szent pillanatok, szégyenteljes események, konfliktusok, hatalmi harcok, Isten keresése, és sok minden egyéb.

A könyvtár.hu így ír a könyvről:

"A szerző ugyan keresztény neveltetésű, de könyve objektív, a különböző vallási szempontok arányos megértésére, Jeruzsálem-felfogásuk realitásának feltárására törekszik. Magas szintű ismeretterjesztő műnek tekinthető, amely (a napihírekben is gyakran szereplő) város "szent lényegiségéről" szól, s - bármilyen világszemléletű olvasó számára élményt jelenthet."

A hosszú, "nehéz" évszázadok és évezredek történelme után, egy könnyed és meditatív mozdulattal suhanjunk át a jelenbe!

Jeruzsálem, 2015, Húsvét

Sahaja Jógi "kollegák" meditációval egybe kötött, örömzenélést szerveztek idén húsvétkor a városban. Egy kis ízelítő:Hogy a múlt és a jelen után a jövő mit hoz,
azt hiszem azt csak Isten tudhatja...


*  *  *

Meditatív ücsörgésünk és ráérős szemlélődésünk
mai helyszíne és padja pedig:A fotó készítője Judit.
Helyszín Sopron, Lőverek.

Judit elmondása szerint:
"...
nem bírtam ellenàllni hogy
el ne küldjem neked, mert legszívesebben
ott ücsörögtem volna én is még órákig."


Nagyításhoz klikk a képre!

Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!