2015. április 19., vasárnap

Ne bonyolítsd túl a meditációt!Photo: Axinia

Érdemes törekedni itt is az egyszerűségre, könnyedségre. Különben csak erőlködés, befeszülés, és izgatottság lesz a társad. Igen, még itt a meditációs területen is.

Hosszabb, vezetett meditációkat

találsz a kolostoros blogban itt, vagy éppen itt, esetleg itt. Ezeket érdemes többször is elvégezni. Ha megteszed, akkor ezek megalapozzák Benned azt, hogy a Figyelmed egyre erősebb lesz. Egyre meditatívabb. Ezek a meditációk felébresztik Benned a kundalini energiát. Ez azért jó, mert ez az energia elkezdi feltölteni az egész, finomszintű energiaközpontodat. Csakrákat, csatornákat, és az egész Lényedet. Ráadásul nagyon szép és mély, meditációs élményeket adhat Számodra. Amire viszont érdemes még figyelni, az az

Egyszerűség, Könnyedség

A hosszabb, mélyebb vezetett meditációkban átélt élményt, érdemes "továbbvinni" a hétköznapokba. És érdemes ebbe a meditatív állapotba, napközben is "csak úgy" belesimulni. Egyszerűen, könnyedén. Érdemes keresnünk magunkban ezt a fajta meditatív nyugalmat. A harmóniát és békességet. És ha már megerősödött a Figyelmed a vezetett meditációk által, akkor könnyen bele tudsz majd ebbe az állapotba kerülni, akár egy parkban, egy padon ülve is. Ami viszont nehézség lehet, az a


Korlátaink

Azért nem tudunk "feloldódni" a "Mindenség Harmóniájában", azért nem tudunk Eggyé válni a természettel, mert korlátokat húztunk fel magunkban. Ezek a korlátok pedig a gondolataink és az érzelmeink. Persze ezek olyan dolgok, amelyek segítik is az életünket, de egy bizonyos pontnál meg éppen gátolják. A kavargó gondolataink és érzelmeink miatt nem tudunk a Jelenben lenni, és nem tudjuk átadni magunkat az Egységnek. Hogy egységben legyünk Önmagunkkal, az Önvalónkkal, Istennel, a Természettel.

Ülsz a természetben, de nem tudsz eggyé válni vele. Mert gondolkodsz. Mert saját magadba vagy bezárva. A saját elméd foglya vagy. Nem tudsz eggyé válni a természet békéjével, mert kavarognak az érzelmeid, az emlékeid és az érzéseid. Továbbra is önmagad foglya vagy, és nem tudsz ebből kilépni. A fenti vezetett meditációk ebben segítenek. Hogy ki tudj lépni önmagad korlátaiból. És ha megerősödik a Figyelmed, akkor egy idő után, ez már egyre könnyebben megy.

Például ha ülsz csendben valahol,

és elkezded figyelni a légzésedet. Érzékeled önmagadban a kavargó ÉN-edet, de nem azonosulsz vele, és szépen lassan, hagyod hogy lecsillapodjon. Egész egyszerűen, elengeded. De erre csak akkor vagy már képes, ha egyre meditatívabb vagy. Amikor önmagad Mesterévé tudsz válni. Amikor felül tudsz emelkedni, saját korlátaidon és nyűgjeiden. Nem könnyű, de ha van Benned erre vágy, akkor ez egyre szebben fog megtörténni. Tehát,

- Csak figyeld a légzésedet
- Engedd el a gondolataidat
- Engedd el a feszültségeidet
- Terjeszd ki a Figyelmedet Önmagadról a Mindenségbe
- Válj Eggyé a tájjal, simulj bele a környezetbe

...vagy legalábbis csak próbáld meg. Nem erőlködve, nem koncentrálva, hanem csak lazán, "finoman", könnyedén.

Itt a jó idő

A tavasz és a nyár. Kiváló lehetőségek hogy a természetben gyakorold ezt a fajta harmonikus "semmit-tevést". A meditatív létezés nyugalmát, békéjét, és örömét. Sok sikert, és kellemes napokat kívánok Számodra ehhez az Út-hoz, ezekhez a Felfedezésekhez!

* * *

Meditatív ücsörgésünk és ráérős szemlélődésünk
mai helyszíne és padja pedig:


A fotó készítője Éva,
helyszín Magyarkút.
Nagyításhoz klikk a képre!

Éva elmondása szerint: "Ezt az eldugott kis padocskát, csendes környezetben találtam, madárfüttyel körbevéve :) "
Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!