2014. február 23., vasárnap

A téli termés itt lesz. Válogass!

Az elmúlt években már szinte hagyománnyá vált itt a kolostoros blogon, hogy minden 3. hónap végén, az adott évszak utolsó hetében egy kis visszatekintés történik. Megnézzük hogy mi is történt itt a blogban az elmúlt hónapokban. Egy kis ismétlés. Az új látogatóknak pedig egy felfedezőtúra a legutóbbi témákban.

Visszanézheted a blog archivumában (ott jobb oldalon a főmenüben lejjebb tekerve) hogy az elmúlt években is voltak ilyen őszi, téli, nyári, tavaszi visszatekintések. Érdemes újra elolvasni a régebbi bejegyzéseket, mert lehet hogy olyan dolgot is felfedezel benne, amit első olvasásra nem. Valamiért átsiklott a figyelmed fölötte, most azonban lehet hogy megérint majd az "üzenet". Pont azt a mondatot fogod elkapni, amire a legnagyobb szükséged van most éppen! Nem tudni, úgyhogy kellemes barangolást kívánok! (-:

PROGRAMAJÁNLÓ és egy FELHÍVÁS

Még mielőtt a tél bejegyzéseit áttekintenénk újra, hadd ajánljak a figyelmedbe egy most induló meditációs programot!

Meditáció Vác >>


FELHÍVÁS

A kolostoros blogban továbbra is egyre több fotót szeretnék bemutatni padokról. Hátha ez a sok pad majd hozzájárul ahhoz, hogy a mai rohanó, kapkodó és sietős ideges világban, egyre többünknek legyen kedve picit leülni rájuk. Csak ülni és semmit tenni. Csak figyelni, csak észrevenni. Merengeni, tűnődni, meditálni. Csak érzékelni önmagunkat, másokat, a környezetet és a világot. Gyönyörködni a tájban, felengedni, ellazulni. Ezért bármerre jársz is, és látsz egy padot, egy környezetet, érzel egy pillanatot ami szerinted abszolút ide illene, akkor fotózd le, küld el nekem emailben és megosztjuk másokkal is.

FELTÉTEL: csupán annyi, hogy Te készítsd a fotót, és a padon ne üljön senki. Üres legyen, ezáltal "hívogató". Írd majd meg a helyszínt, hogy hol áll a pad, és majd a keresztnevedet is, hogy a blogban a kép alá írhassam. A fotónak nem szükséges se művészinek lennie, se nagyon jó minőségűnek. Legyen olyan környezetben és olyan pillanatban, amit úgy érzel hogy jól mutatna itt. Akár városi fotó, akár tanyasi, magyarországi, vagy épp külföldi. Épp amerre jársz. A PAD sok mindenen túlmutat. Országhatáron, nemzeten, gazdasági helyzeten, politikai beállítódáson, bőrszínen vagy valláson.
Egy PAD, az "csupán" PAD! Egyszerű és tökéletes. Úgyhogy
fotómasinákat elő, örvendeztesd meg egy paddal a kolostoros blogolvasókat, és az Őrt!

Szabinától kaptam az alábbi fotót viccből (-:


Bár nem ő van a búvárruhában, és Téged sem kérlek ilyen extrémitásra, azonban ha valahol jártadban keltedben látsz egy padot, akkor gondolj rám, fotózd le, és küld be ide a blogba!

Nézzük akkor hogy miről is szólt az idei tél itt a kolostorban:

*************
DECEMBER
*************

- Monty Roberts - Suttogó >>
A férfi, akinek szelídsége, tudatossága, türelme és a több évtizedes kitartó munkája előtt könyvek, előadások, műsorok, mozi és dokumentumfilmek hódolnak elismeréssel.

- Hogy telt az éved? >>
Hogyan telik egy évünk? Egy napunk? Vagy egy évtized?

- Sahaja (Szahadzsa) Jóga Oroszországban >>
Plusz hírességek a padon.

- Szavak, melyek megbabonáznak >>
Olyanok, amelyeket ha meghallok valahol, vagy olvasok róluk, szinte mágikus tiszteletadással hajtok fejtet előttük.

- Üdvözlet Bejglisztánból >>
Két napot töltöttem Bejglisztánban.

- Szilveszteri Őrület A Kolostorban >>
Az Őrnek elgurult a gyógyszere.

***********
JANUÁR
***********

- Élmények és felismerések meditációban >>
Nem sztorizás, nem light-oskodás, hanem valódi spiritualitás.

- Politika a kolostorban >>
RITKA PILLANAT!

- Hanuman ereje >>
és a Szent Nevek

- Sahaja Jóga Amerika >>
Újra híres emberek a padon

- Ez "rohadt" jó lesz! >>
...majd meglátod!

- 1 kép többet mond 1000 szónál >>
Hazatérés

************
FEBRUÁR
************

- Máté Bence a Láthatatlan Természetfotós >>
A Türelem Bajnoka

- "Elvárom hogy ÍGY viselkedj!!!" >>

- Sahaj Történelem Képekben >>
Házasság, 1947

- Szerintem ILYET még nem láttál! >>
De nem ám! (-:


Ennyi volt idén a tél a kolostor blogján,
jöjjön hát a kellemes tavasz, és egy hosszú forró nyár! (-:Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!