2013. augusztus 11., vasárnap

A Ramajana története folytatódik...


Ha emlékszel még Shri Ráma csodálatos történetére, a Rámájánára, akkor emlékezhetsz a történet egyik fontos szereplőjére, Shri Hanumanra is. Ő az az Isteni Erő, vagy Princípium, aki a finomenergia rendszerünk, jobboldali csatornájának az erejét és tulajdonságait adja. Az Ő csodálatos Lényével kapcsolatban van egy ősi dal, vagy mantra, fohász, vagy akár Isteni, vallásos himnusz, nevezzük bárhogy is. Ennek neve Hanuman Chalisa, melynek a magyar nyelvű fordítását és videóra történő szerkesztését a budapesti sahaja jógik elkészítették még a tavalyi évben. Hallgasd meg, olvasd el, és meditálj vele itt (akár többször is!)

Shri Mataji Hanumanról

"...ha Sri Ganésa adja nekünk a bölcsességet, akkor, Ő (Shri Hanuman) adja nekünk a gondolkodáshoz szükséges erőt. És meg is véd bennünket, hogy ne gondoljunk rossz dolgokra. Vagyis, ha Srí Ganésa adja nekünk a bölcsességet, akkor Srí Hanumána adja nekünk a tudatosságot. Remélem, értitek a különbséget a kettő között. Bölcsesség az, amikor nincs szükség tudatosságra annyira, mert bölcsebb vagy: tudod, mi a jó és mi a rossz. De a tudatosság szükséges, amikor a személyt irányítani kell és ez az irányítás Srí Hanumánától jön, aki a tudatosság az emberben. Ez a tudatosság, ami Srí Hanumána, a finom Formája, amely ad nekünk – szanszkrit nyelven úgy nevezik satasatvivekabuddhi. ’Sat’ igazságot jelent, ’asat’ valótlanságot és ’viveka’ megkülönböztetést, ’buddhi’ intelligenciát jelent.  Tehát az intelligenciát, amely megkülönbözteti az igazságot a valótlanságtól Shri Hanumana adja nekünk.

A Sahaja jóga rendszerben, azt mondjuk Ganésa az aki adja nekünk .., Ő az ’adyaksha’, vagyis én úgy hívom, Ő az univerzum kancellárja, Ő adja nekünk a mértéket, „Most áthaladtál ezen a csakrán, azon a csakrán, azon a csakrán. És segít nekünk tudni, hogy milyen állapotban vagyunk. Ganésa a ’nirvicsára szamadi’ állapotát adja, amit gondolatnélküli tudatosságnak hívunk és a ’nirvikalpa szamadit’. Mindezt megadja nekünk és még örömet is. De a megértés, hogy „Ez jó, ez a javunkra van”, a mentális megértés, Srí Hanumánától jön. Nagyon fontos a nyugati emberek számára, hogy ez mentális legyen, különben nem értik meg. Ha nem mentális, akkor nem válhat absztrakttá, mentálisnak kell lennie. Tehát a mentális megértését valaminek, hogy az jó, vagy rossz, Srí Hanumántól kapjuk...

~ ~ ~

"De ha Hanumánt hívod segítségül, Ő elmondja neked, hogy a Mindenhatónak kell átadnod magad és senki másnak, vagy olyan Gurunak, mint Ráma. De senki másnak ne rendeld alá magad és akkor szabad leszel, mint a madár és benned lesz mind a kilenc erő. Hanumán azért van, hogy ellensúlyozza a túl aktivitást, a túl sok gondolkodást, az egót...

~ ~ ~

...És Ő az, aki az Istenségeket is megvédi, megvédi Őket. Van egy különbség Srí Ganésa és Srí Hanumán között. Srí Ganésa adja a Sakti energiát, de Srí Hanumán az, aki védelmez. Amikor Srí Krisna hajtotta Arjuna harci szekerét, a hintó tetején Hanumán ült, nem Srí Ganésa. Hanumán vigyázott Rá. Vagyis, hogy Srí Ráma maga Srí Visnu, így hát Neki kell vigyáznia Rá.

Ő egy angyal, mint tudjátok, a keresztények, vagyis a Biblia szerint Ő Gábriel angyal. Gábriel az, aki meghozta az üzenetet, mert Ő az, aki hozza a hírt Máriának; és meglepő módon ezeket a szavakat mondja: “Immaculata Salve”. Ez a Nevem. A keresztnevem Nirmala azt jelenti Immaculata és a vezetéknevem Salve. Ezeket a szavakat mondta Neki. És ma én is meglepődtem, mert ma ajándékba egy teás- és étkészletet kaptam, amelynek „Mária” a neve.

Tehát Máriának egész élete során sok köze volt Hanumánhoz. Ez azt jelenti, Mária a Mahalaksmi. Mahalaksmi, aki Szita, aztán Rádha volt; és Hanumánnak ott kell lennie, hogy szolgálhassa Őt.  Ezért kérdik néha az emberek: ”Anyám, honnan tudtad ezt?” Anyám, hogy lehet, hogy Te ezt tudtad? Anyám, hogy küldted az üzenetet? Anyám, hogyan dolgoztad ki?” El tudjátok ezt képzelni?

Emiatt Srí Hanumán feje fáj, Ő teszi ezeket a dolgokat. Bármi is megy át a fejemben, Ő felveszi, és már el is van végezve, mert ahogy mondtam, az egész rendszer ilyen jól működik;..."


* ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** *

Meditatív ücsörgésünk, tűnődésünk és ráérős szemlélődésünk mai helyszíne és padja pedig:

A kép beküldője Erzsi,
helyszín Athén, Zeusz szentély.
Nagyításhoz klikk a képre!
Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!