2012. március 1., csütörtök

Balu szigorú és szembesít!


Üdvözöllek!

Balu vagyok, az Őr kollégája. Ilyen közelről bizony könnyedén átlátok ám rajtad! Tudom hogy foglalkoztat és érdekel a meditáció, azonban komoly ellenállások is dolgoznak benned! Vágysz a mély nyugalomra, a békességre és az örömre, azonban kőkemény akadályok vannak benned. Ha ezeket magad mögött tudod hagyni, gyönyörű lesz az életed, majd meglátod! Ezek azok amik miatt nem meditálsz:

#1
Piszok lusta vagy, és azzal tuningolod az egódat, hogy Te bizony sokat olvasol és beszélgetsz a spiritualitásról, a meditatív életformáról, ez baromi trendi és érdekes, és azt hiszed ezáltal így is élsz! Valójában nincs elég belső erőd hogy önmagad mesterévé válj, és hogy leülj rendszeresen meditálni.

#2
Pörögsz mint egy felhúzott búgócsiga, és mindenféle pótcselekvéssel töltöd az időd. Lenyűgöznek a felszínességek, rohangálsz össze-vissza, és nincs bátorságod valóban önmagad mélyére nézni, mert ott bizony...

#3
Nehezen teszel különbséget a Tiszta Vágyaid, az Elvárásaid és az Akarásod között. Kivetíted az elvárásaidat a meditációs programok, mesterek, technikák és információk irányába. Vajon ha ezek a dolgok vetítenének elvárásokat Veled szemben, mit látnának?

#4
Eldugult a szűrőd! A megkülönböztető képességeiddel gond van. Persze ez nem a Te hibád, mert a világ őrült forgataga mindent megtesz hogy eldugaszolja, csakhogy Te az egód fegyvereivel szeretnéd kipucolni, és valójában csak egyre inkább eltömíted azt! Azt hiszed meg tudod különböztetni a Kedvezőt, a Kedvezőtlentől, pedig nem!

#5
Még mindig úgy gondolod hogy az ital és a drogok azok Isten ajándékai, a fejlődésedet, és még kis mennyiségben akár az egészségedet is szolgálják. No comment.

#6
Őszinteséget vársz el mindenkitől, de Te vajon igazán őszinte vagy magaddal kapcsolatban?

#7
Igazságot vársz el a világtól, de Te vajon szembe mersz nézni az Igazsággal?

#8
Még mindig az univerzumot akarod térdre kényszeríteni az Akaratoddal, hogy azt tegye amit Te jónak látsz, de mi lenne ha Ő intézne irányodba folyamatos elvárásokat és követeléseket? Vajon mit vizualizálna Veled kapcsolatban? Mit várna el Tőled? Teljesítenéd?

#9
Az illúziók, azaz a máyá fogja vagy! Mind a világgal, mind az elméddel, a testeddel, a gondolataiddal, az érzelmeiddel, és mindenki mással kapcsolatban is. Ráadásul két kézzel kapaszkodsz! Rettegsz attól hogy elereszd a korlátaidat, mert minden amiben eddig hittél, amit eddig valóságnak gondoltál, káprázat csupán! Mi történne az Én-eddel, ha kiderülne hogy nem is létezik, és egy hatalmas erő játéka csupán?

#10
Élvezettel cipeled a múltbeli sérelmeidet! Évek óta gyűjtögeted, és folyamatosan számon tartod, hogy ki, mivel és hogyan bántott meg, vagy csapott be Téged! Szinte élvezettel keseregsz azon, ki hogyan élt vissza a bizalmaddal! Ugye? Látszólag szenvedsz tőle, de ennek ellenére mégsem akarod elengedni. Újra és újra ezzel foglalkozol. Imádod a szenvedést, az önmarcangolást, és az áldozati szerepkört. Meditálni nem akarsz, a figyelmedet nem hozod a jelenbe, a megoldásokat elengeded a füled mellett! Ha nem változtatsz, akkor valóban menthetetlen vagy!

* * *

Vigasztalásul annyit mondhatok még Neked kedves olvasó, hogy a maga módján, az Őr is ezekkel "küzd" itt a kolostorban. Van amelyikkel könnyebben boldogul, van amelyikkel nehezebben. Hidd el, tudom, látom őt mindennap. Nem könnyű ügyek ezek valóban, azonban ha nem is nézel velük szembe, akkor ne is szédítsd magad hogy itt a meditációs és spirituális "dimenziókban" fejlődni fogsz. Elmélkedni, okoskodni lehet a dolgokról, azonban azok nem fogják a megoldást elhozni. Az egódat azt növelik, az elmédet azt pörgetik, de a békédet, a harmóniádat és a nyugalmadat egyáltalán nem hozzák el. Sőt! Egyre távolabb kerülsz mindezektől. Ellubickolhatsz a felszínen, ám ne is ámítsd magad hogy ez igazi örömöt, boldogságot vagy megvilágosodást hoz majd az életedbe.

Jön a tavasz, ez a ragyogó évszak, és a lehető legjobb amit tehetsz, hogy megpróbálsz a természethez hasonlóan újjászületni! Feltéve ha nem akarod életed hátralévő részét továbbra is szenvedéssel és nyűglődéssel tölteni! Miközben ezeken tűnődsz, gyere, látogassuk meg az Őrt, úgy tudom épp töltődik, és az élet dolgait szemléli, a lehető legideálisabb meditációs "szobában"! Gyere! >>>

Barátsággal
Balu


.