2010. október 27., szerda

Tudtad hogy transzcendencia van az idegrendszeredben?

Visszatérünk a hús-vér valósághoz, az előző, Buddhizmus és a sahaja jóga bejegyzés után. Akkor egy picit azért sikerült elrugaszkodnunk a földtől, a transzcendens világ, az Istenségek, a vallások, és hasonló, értelemmel és elmével nehezebben felfogható dolgok irányába. Most viszont olyannyira visszatérünk a hús-vér valóságba, hogy egészen az idegrendszered közepében, az idegdúcok birodalmában fogunk kalandozni! Gyerünk!

Rögtön az elején nézzük meg, hogy Shri Mataji mit is mondott az idegrendszerünkről:

"Az emberi testben háromféle idegrendszer létezik. Az első a központi idegrendszer, a második a szimpatikus, melynek van bal és jobb oldali része, a harmadik pedig a paraszimpatikus idegrendszer.

A szimpatikus idegrendszer vészhelyzetekben lép működésbe. Például, ha valaki meglát egy tigrist az erdőben, gyorsan futásnak ered. Ilyen vészhelyzetben a szívverés nagyon felgyorsul. Ez a szimpatikus idegrendszer működésének eredménye. De a normális szintre a paraszimpatikus idegrendszer működése nyomán lassul le, mely a jobboldali és a baloldali szimpatikus idegrendszer között helyezkedik el középen.....

.....Középen van a paraszimpatikus idegrendszer, melyet a bal és a jobb szimpatikus idegrendszer hurkai alakítanak ki. Amikor a vészhelyzetek következtében a szimpatikus idegrendszer kimerül, a paraszimpatikus ellazítja és táplálja ezt a két csatornát, így segítve a szimpatikus idegrendszert. A hurkok találkozási pontjainál jönnek létre az energiaközpontok, melyeket csakraként ismerünk."



HOPPÁ-HOPPÁ, az idegrendszerünktől indultunk ki, most meg már is a csakráinknál vagyunk? Bizony-bizony, rá kell jönnünk előbb-utóbb, hogy egymástól nem is annyira távoli világok ezek!

Pár évvel ezelőtt az egyik olvasó hívta fel a figyelmemet egy képre és egy weboldalra, ami az ember idegrendszeréről szólt. A képen pontosan, az idegrendszerünk vázlatos felépülését, és az idegdúcaink (idegcsomóink) elhelyezkedését láthatod. Nagyításhoz klikk a képre!


Nézd meg a képen látható idegdúcok elhelyezkedését, és hasonlítsd össze a "finomenergia rendszerünk", a főbb csakráink ábrájával:


Az igazán finomenergiák szintjén lévő és "működő" energiaközpontjainkat, csakráinkat, még ha nem is tudjuk "megnézni", kioperálni, lemérni, mint egyéb más testrészünket és szerveinket, attól függetlenül, szó szerint, életünk és testünk SZERVES részét képezik az idegrendszeren keresztül. Itt vannak velünk, akár elhisszük, akár nem, akár elfogadjuk, akár nem. Ha kellőképpen rá tudunk hangolódni a meditációra, akkor egyre finomabb szintű vibrációkat, energiákat és rezgéseket, csakrákat, és a kundalini erejét kezdhetjük el érzékelni. Ez a "tevékenység" olyan fokú megnyugvást és feltöltődést ad a szervezetünknek, amit semmi mástól nem kaphatunk meg! Persze ellazíthat egy sör, sport, szex és egyéb dolgok, de a teljes harmónia és emelkedettség, csak ezen a "finomszinten" valósulhat meg!

Innen pedig, a hús-vér valóságától már csak egy lépésre van az a világ, amiről az előző bejegyzés is szólt! Az idegrendszerünk által érzékelt, és abban "helyet foglaló" csakrák igazi erejének világa! Tudod, ahol már az Isteni Inkarnációk erejéről és tulajdonságairól volt szó! Most akkor hogy is van ez?

Lehet hogy ez az úgymond transzcendentális világ, már nem is annyira "természetfeletti"? A "fel nem fogható" dolgokat, pusztán érzékelésünk korlátai kategorizálják? "Onnan" nézve pedig lehet hogy a számunkra "természetfelettinek" hit dolgok, a lehető legtermészetesebbek? Hogy lehet ezt megérteni? Vajon értelemmel kell ezt egyáltalán megközelíteni? Hogy lehet ezt átélni? Hogy lehet ennek közelébe kerülni? Szükségünk van nekünk erre vagy sem? Részese lehet ez a kollektív fejlődésünknek? És még folytathatnám a kérdések sorozatát, de inkább abbahagyom.

Célom a kérdésekkel pusztán annyi volt, hogy a hétköznapok rohanásában állj meg néha egy pillanatra, és tűnődj el a a meditáció misztériumán, az élet csodálatosságán, és ennek az egész környezetnek, az univerzumnak, a földnek, vagy akár az egész emberiségnek a Sorsán, az Útján, és az ÉLET fantasztikusságán!



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: ilyen "súlyos" témákhoz pedig nem is kívánhatnék mást, mint az állandó búcsúüzenet duplázást: Csak Könnyedén!
(-: