2010. április 21., szerda

A tipikus anticsalád


------------------------------------------------------------------------------
Röhögve sírjunk, vagy éppen sírva röhögjünk?
------------------------------------------------------------------------------
A híres tévésorozat fotójával, valójában csak egy kis humort próbáltam csempészni, ebbe az "anticsalád" témába, ugyanis a helyzet sajnos SIRALMAS!!! (legalábbis szerintem)

Mi történt a világban? Akármerre nézek, egyre nagyobb az őrület. Nehogy azt mondd már nekem, hogy nem tűnt fel az, hogy kifordult az emberiség önmagából! A nők közt az a divat, hogy úgy viselkednek mintha férfiak lennének, a férfiak pedig nőiesek lettek! És erre még büszkék is! A lányok férfias jegyeket és tulajdonságokat öltöttek magukra, a fiúk pedig elnőiesedtek.

Családmodell? Nem szeretnék kissebb nagyobb politikai témába belemenni, de azért nehogy megmagyarázza már nekem valaki azt, hogy az a normális ha a gyereket két apuka neveli fel, és azt a szót hogy "anya", azt majd valahogy el kell neki magyarázni...

Szóval finoman fogalmazva is fura világ van. Mindezeken túl, ott van még a felelősség is! Emberek nemcsak hogy nem találják a saját szerepeiket az életben, de semmilyen szintű felelősséget nem tudnak felvállalni! (...akik igen, azok viszont szeretik túlvállalni magukat!) Nemcsak hogy nincs felelősség felvállalás, hanem akkora bizonytalanságérzés van, hogy dönteni sem tudnak sokszor az emberek! Hát nem csoda ha nem köttetnek, például házasságok! Nem találják a fiatalok a szerepeiket, nem tudnak a saját koruknak megfelelően viselkedni, nehezen döntenek, felelősségfelvállalás pedig ZÉRÓ!

Arról nem is beszélve, ha nagy nehezen össze is jön egy család, akkor pedig folytatódik a szerepzavar! Az apuka, már lassan nőként viselkedik, az anyuka pedig férfiként hordja a nadrágot, a gyerek pedig diktátorrá válik! És ennek egyre durvább megnyilvánulásait veszem észre.

--------------------------------------------------------------------------------
Most aztán jól odapörkölt az ŐR, mi?!?!
--------------------------------------------------------------------------------
Nem véletlenül hoztam most fel ezt a témát, hiszen ahogy felfedeztem az elmúlt években a sahaja jógát, ez a terület volt az egyik "legizgalmasabb" része! Minél inkább megismerkedtem a csakrák világával, annál inkább kinyílt bennem az a tudat, hogy milyen nagy jelentősségük is van az életünkben! És nem csak amolyan elvont fogalmakként, hanem igen is valóságos, az életünket konkrétan befolyásolni tudó energiaközpontokként!

Nekem is rá kellett ébrednem saját magam (...és a csakráim) gyengeségére! Nem könnyű dolgok ezek, de hát ha valaki szeretne tényleg egyre kiegyensúlyozottabb, és meditatívabb életet élni, akkor előbb-utóbb szembe találkozik azokkal az akadályokkal, amelyek saját magában vannak, s amelyek belülről mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne tudj "emelkedett" életet élni!

Megdöbbentem amikor megtudtam, hogy még ezek a dolgok, a családi szerepek, a férfi, női mivoltunk, a felelősség felvállalása, a bizonytalanság érzése, és hasonló, teljesen hétköznapi szituációk is mennyire a csakráink állapotától függnek!!!
(igen, három felkiáltó jellel)

Az életünk minden területének a minősége, a csakráink állapotától függ!!! És akkor itt most elkezdhetnék egy hosszú sort említeni a szexualitástól, a bölcsességig, a kreativitástól a letargiáig, az agresszión át a haragig, a háztartásunktól elkezdve a pénzügyeinkig, az önbecsülésünktől a kommunikációnkig és még sok-sok egyéb dolog! Egytől-egyig, mind-mind a csakráink állapotától függ! Ha jól "dolgozik" az adott energiaközpont bennünk, akkor jól működik az a terület, ha pedig valamilyen negatív erő miatt, az adott csakra le van terhelve, akkor bizony életünk azon területe, "nyögvenyelős" lesz! Mit lehet akkor most tenni?

Próbálkozhatunk mi az életünkben mindenféle dologgal! Hazudhatunk magunknak, vagy akár másoknak! Belehajszolhatjuk magunkat, szemellenzős pótcselekvésekbe, futhatunk magunk körül tiszteletköröket, és még sorolhatnám... Az igazi mélyreható megoldás azonban a csakráinkban, és a meditációnkban van! Befelé, és nem kifelé kell fordulnunk. Belül kell felfedeznünk, és helyére tennünk a dolgokat! És ezt csakis mi magunk tehetjük rendbe önmagunkban, senki más nem fogja helyettünk elvégezni.

-------------------------------------------------------------------------
Ezután a felvezető után pedig...
-------------------------------------------------------------------------
...ha szeretnéd Te is átélni a felfedezés örömét, és szívesen továbblépnél önmagadban, a fejlődésed útján, akkor jóhírem van! A szívcsakráról, és a hozzá kapcsolódó, családi, nőies-férfias dolgokról hallhatsz most, a Meditatív Szombatok Pécsen című programsorozat következő alkalmával!

Kiderül az, hogyan is lehet egyszerre 3 szívcsakránk, mik is a szerepeik, és hogyan tehetik jobbá az életedet! A "csakra-elméleten" túl, természetesen lesz gyakorlati meditáció, és Shri Mataji videójából megtudhatod majd azt is, hogy mi az a dolog a mai modern világban, amit az anyák a gyermekeiktől várnak el, pedig nekik kéne azt számukra megadniuk! Nem könnyű téma, de meditációval oldjuk majd... (-:

Itt találkozunk >>



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

.