2009. szeptember 7., hétfő

Meditációs Analfabéták - a kihalásnak indult tömeg

Most még viccesnek hathat ez a kép, na de pár év múlva...

- - - - - - - -

1965. szeptember 8-án, pont 44 éve, az UNESCO, egy teheráni világkongresszuson, arról döntött, hogy minden év szeptember 8-a, az írástudatlanság elleni küzdelem napja!

"Magyarországon százezerre tehető az analfabéták száma..."
- közölte Csoma Gyula oktatáskutató, forrás >>

Azért ez elég kemény, hogy a 21. században, még micsoda tömegek élnek ilyen irányú "tudatlanságban"! Régen még teljesen elfogadott és normális volt, hogy a társadalom nagy része nem tudott se írni, se olvasni. Nem volt rá szükségük, megvoltak nélküle. Aztán ahogy változott a világ, ahogy fejlődött az emberiség, úgy csökkent az analfabéták száma. De ahogy látjuk még mindig rengetegen vannak! Képzeld el, hogy milyen hátránnyal élnél az életben, ha nem tudnál se írni, se olvasni! Még elképzelni is nagyon nehéz, igaz?

-----------------------------------------------------------------------
A KIHALÁSNAK INDULT TÖMEG
avagy az elkerülhetetlenül közeledő párhuzam

-----------------------------------------------------------------------

Lehet hogy a Hozzád közelálló ismerőseid, kollegáid, jót mosolyognak Rajtad amikor a meditációról beszélsz nekik. Tömegek vannak még, akik megvetően legyintenek, amikor szóba kerül a problémák kapcsán a Belső Béke, Lelki Egészség, Harmónia, Sors szavak, hiszen ők még mindig a racionális értelmi képességekben, vagy a nyers fizikai erőben hisznek! Jelszavuk: "Majd én megoldom!"

Hidd el, pár év, vagy éppen évtized, és lehet hogy már ők lesznek a legjobban meglepődve, amikor olvasnak majd egy olyan blogbejegyzést, hogy:

ÚRISTEN, Magyarországon még mindig többszázezerre tehető,
a Meditációs Analfabéták száma?!?!


Le fognak döbbeni, hogy léteznek még emberek, akik esténként nem ülnek le 15 percet meditálni! Nem fogják tudni elképzelni azoknak az életét, akik nem érzik minden pillanat SORSszerűségét! A tanárnéniknek meg kell majd magyarázniuk a nebulóknak, amikor azok találnak egy ócska könyvet a régi-régi 21. századból, hogy mit jelentenek azok a szavak, hogy:

Türelmetlenség, bosszúság, harag, csalódottság stb. stb. stb.

A gyerekek nem is fogják érteni, hiszen az ő életükhöz ezek már nem fognak tartozni. Szóval lehet hogy most még picit mosolygunk ezen a nehezen elképzelhető jövőképen, pedig nem árt elfogadnunk hogy efelé halad a világ. Folyamatosan fejlődik az emberiség. Úgyhogy ha...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

...legközelebb bárki is gúnyosan megmosolyog Téged, amikor mondjuk ezt a blogot mutatod neki, akkor tudd, hogy nem ő, hanem TE vagy az, aki a jövő emberei közé tartozik!!! <- Fontos üzenet, olvasd el mégegyszer, lassan!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Az ebből fakadó Erő, Bölcsesség, és Türelem vezessen, a Meditációs Analfabétákkal történő találkozásaidkor!




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: a téma iránti inspirációt, és ötletet köszönöm annak az olvasónak, akit fejfájásig szekíroztak egy klubban, emiatt a kolostoros blog miatt, és simán elengedték a fülük melett azt, hogy ő micsoda kiemelkedő eredményeket ért el a gyógyszerszedés megszüntetésében, az itt található meditációkkal!