2009. február 26., csütörtök

Szívják a véredet?

...vagy talán Te szívod másokét?

Van egy fantasztikus könyv, amiben nagyon jól bemutatja az író, ezt a világméretű, kölcsönös "vérszívást", energiavadászatot, amiből egy pillanatig se gondold, hogy Te kivétel vagy! Én sem.

Az összes ember a földön, amikor nap, mint nap teszi a dolgát, érintkezésbe lép az újságossal, a postással, a rokonával, a kollegájával, vagy bárkivel, akkor belekerül ebbe a "vérszívó" játszmába. Néha nagyon is durván, néha viszont alig felismerhetően zajlanak ezek a játszmák, de hidd el, ebben élünk!

A könyv egyéb olyan nagy tanulságokat is bemutat az életből, amire érdemes odafigyelned! Ebben a mostani bejegyzésben viszont, csak ezzel a "vérszívással", energia harcokkal kapcsolatos idézetek válogattam össze egy kis csokorra valót. Ha eddig nem is tűnt volna fel ez körülötted, akkor most már figyelheted hogyan is zajlik ez a hétköznapokban.

James Redfield
MENNYEI PRÓFÉCIA

részletek

"Az energia viselkedése, ha módszeresen megfigyeljük, magyarázatot ad arra, mit él át az ember, amikor vitatkozik, harcol másokkal, amikor fájdalmat okoz másoknak. Ha uralmunk alá hajtunk egy másik embert, elnyerjük tőle az energiáját. Az ő rovására töltődünk fel, és ennek a feltöltődésnek a vágya hajt bennünket. ..."

"... mi emberek tudattalanul arra törekszünk, hogy irányítsuk embertársainkat, és uralkodjunk rajtuk. El akarjuk nyerni az energiájukat. Ez valahogy összegyűlik az emberben, és jobban érezzük tőle magunkat. ..."

"... Ez a dolog a legtöbb emberben tudattalanul működik. Csak annyit tudunk, hogy gyengék vagyunk, de ha sikerül mások fölött uralmat szerezni, jobban érezzük magunkat. Csak azt nem tudjuk, hogy jó közérzetünket a többiekkel fizettetjük meg. Az ő energiájukat lopjuk el. A legtöbb ember úgy éli le az életét, hogy szakadatlanul a mások energiájára vadászik. ..."

"... mi, emberek hosszú idő óta tudattalanul bár, de harcolunk ennek az energiának egy részéért: azért, amelyik az emberek között áramlik. Mindig is erről szóltak az emberi konfliktusok, a legapróbb családi összezördüléstől, munkahelyi intrikától kezdve az országok közötti háborúkig. Ez az eredménye a bizonytalanságnak, a gyengeségnek: az embernek mástól kell ellopnia az energiát, hogy jól érezze magát...."

"...az emberi világ egyetlen hatalmas verseny az energiáért - a hatalomért. Ha azonban egyszer megértjük ennek a harcnak a lényegét, folytatta a felismerés, azonnal képesek leszünk túllépni ezen a konfliktuson. Nem küzdünk többé a még több és még több energiáért, mert képessé válunk arra, hogy más forrásból szerezzük energiánkat. ..."

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

A könyv egy jelentős gyengéje, hogy igazán hatékony útmutatóval nem szolgál arra nézve, hogyan is kerülj ki ebből az energia vadászatból. Elméletben jó irányban indul el, hogy éles figyelem, és nagyfokú őszinteség szükséges ahhoz, hogy kezdeti lépésként egyáltalán észrevedd ezeket a "meneteket", mind önmagadban, mind körülötted, viszont van tovább is!

Ahhoz hogy Te ne mások vérét szívd, ne mások energiájából töltekezz, szükség van arra, hogy máshonnan tanulj meg feltöltődni! (ezután jöhet majd az, hogy Te tölts fel másokat, vagy legalábbis meg tudd tanitani nekik, hogyan tudják önmagukat feltölteni)

Ha nyitva van a szíved (...és nem válogat!) harmóniában, egyensúlyban vagy önmagaddal, és a világgal, ha meditációban vagy, akkor van az, hogy egyáltalán nincs szükséged mások energiájára!

Ekkor már sokkal magasabb vibrációkból, rezgésekből töltekezel!

Fontold meg hogyan szeretnél élni!


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: egyéb, kihagyhatatlan könyvek itt >>