2017. június 9., péntek

Mesterséges Intelligencia



Jaksity György a meditatív, filozofikus közgazdász és üzletember megjelent már a kolostor udvarán (itt és itt) és most ismét érdekes dolog kapcsán érkezett.

Mesterséges Intelligencia

Ez az a téma, amiről legújabb, figyelemreméltó írása született. Lehet hogy elsőre távolinak tűnik ez, pedig nagyon is jelen van a hétköznapjainkban. Az elgondolkodtató dolgok mellett a cikkben megjelenik a Go játék is, Mr. Trump, és egyéb elképzelhetetlennek tűnő dolgok is. Kedvcsinálóként egy kis részletet hadd emeljek itt ki:

"....és mennyire mondható szabadnak a világon az a pár milliárd ember, aki szociális hálóban vergődve, álhírekkel manipuláltan tengeti mindennapjait, hiszen ahogy Douglash Rushkoff Throwing rocks at the Google bus című kétségkívül megosztó könyvében fogalmazott: A Facebook felhasználói nem a cég ügyfelei, hanem valójában a termékei. Mondhatnánk robotjai, csak ez annyiban nem igaz, hogy az emberek valójában tökéletlen robotok, ahogy egy konferencián az egyik előadó fogalmazott."

Szóval, egy figyelemreméltó cikkben elmélkedik Jaksity úr arról, hogy vajon merre halad a világ. Érdemes elolvasni, átgondolni.
Itt találod >> 



Üdvözlettel
A Kolostor Őre

Csak Könnyedén



Társadalmi célú hirdetés: