2014. július 14., hétfő

Shri Narada földi megtestesülése



Wolfgang Amadeus Mozart

A nyugati klasszikus zene legkiemelkedőbb alakja Mozart volt. Zenéje sokakat lenyűgöz. Nem véletlenül.

Az Ő életében öltött testet az Isteni Erő egyik aspektusa, Shri Narada, (a Puránák korabeli bölcs) az égi zenész.

Az, akinek maga Shri Saraswati Istennő adományozta az Isteni Muzsikálás képességét. Aki cserébe tanította a Gandarvakát, az Isteni, Angyali Zenészeket, és általa jutott el az emberiséghez is a zene szépsége, csodálatossága és fensége.

Shri Narada földi Inkarnációja, megtestesülése maga Mozart volt. Akinek az alkotásai és zenéje nemcsak hogy lenyűgöznek minket, de hatással is van a finomenergiarendszerünkre, legfőképpen a középső, Sushumna csatornánkra.

Forrás: Sahaja Yoga Mantra Book

Shri Mataji mondta hogy Mozart egy zseni volt, és amikor hallgatja, teljesen leállnak a gondolatai, és csak az alkotásának az öröme áramlik a Lényében.

* * *

A klasszikus, vagy komoly zene sokszor megy át sznobizmusba, meg "komolykodásba", de bizony vannak igazán gyönyörű dallamok is. Mozart zenéje kétségtelenül ilyen. Érdemes sokat hallgatni. Nemcsak hogy megnyugtatja az embert, hanem valahogy fel is emeli. A szépséget, a finomságot, és a méltóságot ébreszti fel az emberben. Nem azt a hamis méltóságot, ami rangokból, címekből, ilyen-olyan külsőségekből fakadó mesterséges viselkedés, hanem valami sokkal Szentebb. Azt, ami Lényünk legszebb (LegIstenibb) részéből fakad.

Meditáló embereken érzem ezt sokszor, hogy minél meditatívabbá válnak, annál inkább, egyfajta méltóságteljes személyiségük lesz. Egyfajta Isteni Méltóság kezd felébredni bennük. Ami aztán persze néha el-el tűnik, megkopik, vagy újraéled, de érezhetően a meditáció által egyre inkább megjelenik az emberben. És Mozart zenéje ehhez is hozzásegít.

Válj Te is egyre méltóságteljesebb,
finom és kedves, emelkedett emberré!


Nagy szüksége van rá a világnak.


Ehhez egy kis segítség, Shri Narada csodálatos alkotásának,
közel két órás válogatása:






Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!