2013. június 5., szerda

A hosszú élet oázisai Dan Buettner

A hosszú élet oázisai
Földünk kék zónái
A legidősebbek tanai a hosszú életről


Dan Buettner remek könyve kapcsán készült ez a mostani videós beszélgetés  itt a kolostorban, egy kellemes vendéggel ;-)

A videó nem rövid, úgyhogy hangolódj rá, készíts be valami kis italt és nézd végig kelő türelemmel, mert az életnek nem csak a mennyiségi növeléséről, hanem a minőségi javításáról szól. Hátha kapsz némi inspirációt és ötletet, és ezáltal harmonikusabb, hosszabb, és a maihoz képest sokkal kiegyensúlyozottabb életet élhetsz majd. Kérdezd meg a családodat örülne-e ennek, aztán pedig komolyan gondold át az életed ritmusát, minőségét és tartalmát. Jöjjenek tehát földünk kék zónáinak tanulságai!



* * *
Vihar a Kancsendzöngán!

A legutóbbi blogbejegyzés, "A Kancsendzönga meditációja" úgy tűnik elég nagy "vihart" kavart, sok levelet kaptam. Ezek két teljesen eltérő hozzáállásból és véleményből érkeztek. Ha Neked nem válaszoltam volna, akkor sorry, itt lesz most a válaszom:

- A levelek nagy része arról szólt, hogy nagyon "betalált" a bejegyzés, nagyon egyetértenek vele, nagyon elkapta a téma lényegét az írás, nagyon jól meg lett fogalmazva stb. stb. stb.
Igazán örülök neki, ha "átment" az üzenet, és megértetted miről szerettem volna írni.

- Azonban voltak olyan vélemények is, akik picit felháborodottan írták hogy hogyan is gondolom én ezt, meg ez micsoda hozzáállás stb. stb.
Erre azt tudom mondani, hogy ha az írás ilyen indulatokat és érzelmeket, véleményeket váltott ki, akkor ne is az én hozzáállásommal foglalkozz, hanem az Isteni Inkarnációk (megtestesülések) Jézus, Buddha, Lao-ce, Krishna stb. stb. üzenetét és tanításait figyeld meg, és keresd meg bennük azt, hogy vajon Ők bátorították-e az embereket ilyen szintű Extrémsportra, IstenKísértésre, vagy sem...

* * *
 FELHÍVÁS

A kolostoros blogban továbbra is egyre több fotót szeretnék bemutatni padokról. Hátha ez a sok pad majd hozzájárul ahhoz, hogy a mai rohanó, kapkodó és sietős ideges világban, egyre többeknek legyen kedve picit leülni a rájuk. Csak ülni és semmit tenni. Csak figyelni, csak észrevenni. Merengeni, tűnődni, meditálni. Csak érzékelni önmagunkat, másokat, a környezetet és a világot. Gyönyörködni a tájban, felengedni, ellazulni. Ezért bármerre jársz is, és látsz egy padot, egy környezetet, érzel egy pillanatot ami szerinted abszolút ide illene, akkor fotózd le, küld el nekem emailben és megosztjuk másokkal is.

FELTÉTEL: csupán annyi, hogy a fotón lévő padon ne üljön senki. Üres legyen, ezáltal "hívogató". Írd majd meg a helyszínt, hogy hol áll a pad, és majd a keresztnevedet is, hogy a blogban a kép alá írhassam. A fotónak nem szükséges se művészinek lennie, se nagyon jó minőségűnek. Legyen olyan környezetben és olyan pillanatban, amit úgy érzel hogy jól mutatna itt. Akár városi fotó, akár tanyasi, magyarországi, vagy épp külföldi. Épp amerre jársz. A PAD sok mindenen túlmutat. Országhatáron, nemzeten, gazdasági helyzeten, politikai beállítódáson, bőrszínen vagy valláson.
Egy PAD, az "csupán" PAD! Egyszerű és tökéletes. Úgyhogy
fotómasinákat elő, örvendeztesd meg egy paddal a kolostoros blogolvasókat, és az Őrt!

- Az eddig beérkezett fotók, folyamatos feldolgozás és publikálás alatt vannak, köszi szépen mindenkinek őket!

- Ezeknek a fotóknak még az érdekessége, hogy már jönnek olyan levelek, hogy valaki felismerte az itt publikált fotón, a lakóhelyének a közelében lévő helyszínt és padot, és megörült neki. Minden nap látja az olvasó az adott helyszínt és padot, aztán visszaköszön itt a blogban is. Jó kis sztori, mi!? Nem tudhatod, talán a Te szomszédodban is egy kolostoros blogolvasó lakik...

* * *
Kedves Szomszéd

És ha már szomszédság, meg a mai témában, a hosszú életben szó volt még bővebben a vidéki élet fontosságáról is, ajánlom látogasd meg egy kis szomszédolásra Szabinát, a VidékiJóga Blog Íróját >>



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

***********************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!