2013. január 14., hétfő

Update Lélek Norbival

Update: 
magyar fordításban valami olyasmit jelent hogy, "Frissítés".

Erről a kifejezésről ma a legtöbbünknek egy fiatalember jut az eszébe. A hazai FitnessGuru, Schobert Norbi. Az elmúlt hónapokban talán élete legkeményebb edzéseit kapta meg a sorstól Norbi, amiben bizony az Ő lelke is "frissítésen" esett át, hiszen a halálból jött vissza. Kétszer is! Tedd most félre minden előítéletedet Vele kapcsolatban, és nézzük meg a történetének tanulságait, hiszen van benne bőven!

Figyelj! Norbit lehet nem szeretni. Lehet fanyalogni a stílusával kapcsolatban, a termékeire vonatkozóan, lehet őt gagyizni, vagy a feleségére Rékára is sok mindent lehet mondani, a szerencsétlen elszólásaival kapcsolatban is meg lehet a véleményed, vagy cégével kapcsolatban is, szóval van körülötte sok-sok minden amire bizony az ember húzhatja a száját. De a legtöbben tudod miért vannak kiakadva Norbitól? Mert sikeres! (és önerőből lett azzá!)

Ebben az országban nem divat örülni mások sikereinek. És pláne nem divat megtanulni tőlük azt, amit érdemes. Itt sajnos nem példaképeket keresünk magunknak, hanem olyat akin nevethetünk, akin gúnyolódhatunk, akit szidhatunk (hogy közben a saját gyenge önbecsülésünket és a sikertelenségünket kompenzáljuk). Nyilván Norbi sem tökéletes, ahogy egyikünk sem, azonban jó néhány olyan dologban példát mutatott, aminek ha csak a töredékét is elsajátítaná az ország, nem itt tartanánk!

Norbi nem abba fektette az energiáját és az idejét az elmúlt években, hogy Orbánt vagy Gyurcsányt szidja. Nem azon morgolódott naphosszat hogy szemetek a bankok, az unió, a politika, meg mindenki az ellenségünk, és nincs semmi lehetőség, világvége van stb. stb. Nem. Hanem cselekedett. Nem volt elégedett a súlyával, lefogyott. Te mit teszel a saját egészségedért, közérzetedért? Nem érezte jól magát rendőrként, elkezdett másodállásban mással foglalkozni? Te mit teszel a saját szakmai váltásodért? A jószerencsét várod, a jobb piacot, a jobb főnököt és a jobb időket, vagy teszel is lépéseket, hogy ne nyafogva kelljen leélned életed hátralévő szakmai éveit? Norbi másodállása kinőtte magát, és elindult hódító útjára a FitnesszGuru. Volt bátorsága váltani. Neked van? Óriási energiabefektetéssel járta az országot, hogy megmozgassa az embereket, és hogy eladja könyveit és a videókazettáit. Vajon haszontalan dolgot árult? Nem hiszem. Haszontalan volt a küldetéstudata? Nem hiszem. Mindenki csak jól járt vele. Hihetetlen mennyiségű edzést megtartott, igazi elkötelezettje, szinte misszionáriusa lett a témának. Benned van ennyi elkötelezettség, és beleteszel ennyi munkaórát és energiát a tevékenységbe amit imádsz, amiből megélsz, vagy csak csendben vársz egy kedvezőbb kormányrendeltre, egy jobb főnökre, egy jobb piacra, ami hátha javít majd az életeden? Nálad hogy megy ez?

A hosszú-hosszú évek közben mialatt ismert lett Norbi, több kormányváltás is volt, gazdasági válságok is jöttek mentek, háborúk zajlottak a világban és sok minden történt, és ő ahelyett hogy ezekkel foglalkozott volna napi 24 órában (bár biztos megvolt a véleménye) kitartóan és kőkeményen dolgozott. Szinte csak arról beszélt hogy így a mozgás, úgy a mozgás, egészséges élet, tegyünk magunkért stb. stb. Egyre ismertebb lett, egyre gazdagabb is. Mára már hatalmas vállalatot építettek fel a feleségével és a munkatársaikkal, szó szerint a semmiből! Folyamatosan csatlakoznak hozzájuk az újabb és újabb franchise partnerek. A edzéseiken több ezren(!) jelennek meg. Rengetegen az ő inspirációjukra kezdtek el mozogni és egészségesebben élni. Nyilván Norbiéknak is vannak gyenge pontjaik. Én nem vagyok szakmabeli, nem is fogyasztom a termékeiket, nem is mozgok az ő tornáikkal, nem vagyok franchise partnerük, és nem is update időszámítás szerint étkezem. Engem csupán ez a kitartó szorgalom az ami lenyűgöz, de nagyon. Ezért követem félszemmel az ő tevékenységüket, mert ez a része az életüknek példaértékű számomra. Mostanában azonban történnek Norbival más dolgok is...

-----------------------------------------------
Update
avagy lélek újratöltve

-----------------------------------------------

Pár hónapja Norbinál születési rendellenességet diagnosztizáltak az orvosok a szívével kapcsolatban. Jött a szokásos menet. Kivizsgálások, kórház, félelmek, aggodalmak, és szépen lassan szembe kerülni a műtéttel, félelmekkel, halállal, az elmúlással. Innentől kezdve még érdekesebb és figyelemreméltó a története!

Az ember a tudatlanságában, a felszínességében vagy az egójában elveszve sokszor nem vesz tudomást az élet nagyobb dolgairól, összefüggéseiről. Aztán a Sors (vagy az Isteni Erő) bizony SOKKHATÁS alá helyezi az embert, hogy vegyen észre valamit. Nyíljon ki a szeme valami iránt, amit eddig nem akart észrevenni, amit eddig nem hitt el, amit eddig nem látott. Azt, ami túlmutat az elméjén, ami túlmutat az eddigi életfelfogásán és elképzelésein. Vannak akiknek nem szükségszerűen SOKKHATÁS-ként következik ez be, hanem amolyan csendes felismerésként. De vannak akiknek bizony valóban kőkemény SOKK-ot kell átélni ehhez. Norbival ez történt, hiszen halálközeli élmények, búcsú az élettől, súlyos műtétek és hasonlóak formájában, az elmúlt hónapokban szinte kifordult az eddigi élete önmagából. Sahaj cimborám Galahad is felhívta ezzel kapcsolatban a figyelmemet a napokban egy cikkre Norbiról:

"Az intenzíven fekve döbbentem rá, hiába a sport, az egészséges táplálkozás, minden pénzem és sikerem, ha nincs mögötte hit. Most sem mormolok semmilyen betanult igét, nem ragaszkodom tárgyakhoz. Egyszerűen csak úgy érzem, hogy amikor fohászkodom, kinyitom a lelkem a Jóisten felé. Félrevonulok, erdőbe, hegytetőre, ott, ahol az ég és a föld találkozik egymással. De az is előfordul, hogy egyszerűen behunyom a szemem az ágyban, ha nem vagyok jól. Nagyon őszinte lelki kapcsolat ez"

Tovább a teljes cikkhez
klikk ide >>  vagy ide >>

Részemről le a kalappal már az eddigi munkássága előtt is, azonban most úgy tűnik hogy az élete egy újabb, talán mondhatjuk úgy, minőségibb ugrást tehet majd. Mélyebb emberré válhat. Most már nem csak az anyagi világban, a test és az üzlet dolgaiban tudatossá váló és építkező ember lehet ő, hanem egy sokkal finomabbszintű, mondhatjuk a spirituálisabb világ irányába is elindulhat az életében egy tudatosabb fejlődés. Igen, néha ehhez SOKK-ok kellenek hogy elinduljanak az ember életében ezek a folyamatok, ezek a felismerések. Néha meg csendben, kinél hogy. Most egy olyan ajtó nyílt meg az életében, a tudatában, a szívében, ami gyönyörű dolgokat adhat majd neki. Feltéve ha hagyja, és ha meg tudja engedni ezt majd magában, és nem lesz önmaga gátja saját tudatosabb fejlődésének. Minden esetre úgy tűnik hogy valóban felébredt benne valami.




"Akkor már tudtam és hittem hogy van túlvilág, és nekem tanítás lesz a feladatom. Az hogy tanítsanak engem valamire, ami hiányzik belőlem, mert én magam is tanító voltam eddig is, csak egy felületes tanító. Egészség, életmód, mozgás, futás, diéta sikerrel, oké. De én az első műtétnél nem láttam semmit és nem hittem másik dimenzióban, és nekem ez egy nagyon jó jel volt."

A teljes videós interjúhoz klikk ide >>

Szurkolok Norbinak hogy ne valami sötét és okkult irányba induljon el, hanem valóban felfedezhesse Isteni Lényét, Önvalóját, a Lelkét, és annak öröme, nyugalma, békessége, és határtalansága járja át élete további útját!

* ** * ** * ** * ** * ** * **

- Ha úgy érzed hogy lelki frissítés, "újjászületés", megvilágosodás, vagy csak simán egy kis belső béke már igazán jól jönne végre, akkor ajánlom figyelmedbe a Sahaja Jóga Meditációs Programokat!

- Meditálók társasága, új és feltöltő energiák, nyugalom és harmónia, ezek mind-mind Rád várnak!

- Ha már így interneten keresztül ismerkedsz a meditáció világával, de vágy van Benned a továbblépésre, vagy ha már megfordultál több spirituális klubban is, de még mindig hiányzik valami az életedből, mégsem kaptad meg azt, amire igazán a szívedből vágytál, akkor szerintem mindenképp próbáld meg a Sahaja Jóga Meditációs Programokat, hátha ráérzel az ízére, megtetszik majd, és megleled végre már Te is azt amit keresel!
A (díjmentes!) programokhoz klikk ide >>



* ** * ** * ** * ** * ** * **

Meditatív ücsörgésünk, tűnődésünk, és ráérős szemlélődésünk mai padja pedig:


A fotó beküldője Kata,
helyszín: "egy bakonyi ház kertje"
Nagyításhoz klikk a képre!



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!