2011. szeptember 13., kedd

Bölcs Balu 3 Jótanácsa Őszre


Szervusz Kedves Olvasó

Balu vagyok, az Őr kollegája. Ő most éppen az ősz színeiben és illataiban gyönyörködik. Pihenget, meditál, töltődik a kertben. Gondoltam magamhoz ragadom a Kolostor Kulcsát, hogy pár hasznos tanáccsal ellásson Téged a jó öreg Balu, a Hegyi Bernát.

Balu Tanácsai Őszre #1

Lassan most már valóban elbúcsúzunk a heves és sziporkázó tavaszi és nyári napoktól, vedd át végre Te is a természet ritmusát! Nem éri meg örökké rohanni, kapkodni, állandóan nyüzsögni, beszélni, eszetlenül rohangálni. Jobb néha lecsendesedni, pihenni, töltődni, és csupán szemlélődni. Hidd el, meghálálja mind a tested mind az elméd, sőt még a környezeted is meg fogja hogy nem leszel állandóan annyira a terhükre!Úgyhogy picit lazíts, csendesedj le, és csak úgy szemléld az őszi faleveleket.

Balu Tanácsai Őszre #2

Fajtámat tekintve bernáthegyi vagyok. Őseim valahol a svájci havasokban élhettek. Én itt láttam meg a napvilágot Magyarországon, és nem felejtem el honnan származom, azonban nem kesergek egy életen át azon, hogy bezzeg az őseim, bezzeg a régi dicső korok, micsoda bernáthegyik is voltak azok, hány meg hány életet is mentettek meg. Milyen nagy szolgálatot tettek a szerzeteseknek a hegyen a kolostorban, és mennyi vándor segítségére voltak. Hálás lehet a világ hogy létezünk...aahhh

Semmi ilyesmi, és felejtsd is el ezeket. Élj a jelenben, élj a mában. Persze tudj a múltról, de ne feszítsen szét a fene nagy büszkeség a múlt dicsőségétől, hanem azt nézd, hogyan lehetsz a mában mások örömére, szolgálatára és boldogságára! Ne is keseregj a múlton. Ami elmúlt, elmúlt, ami megtörtént, megtörtént. Azt meg végképp ne tedd hogy sajnáltatod magad, nyalogatod a sebeidet, mert szánalmas az ilyesmi! Vegyél erőt magadon, és élj úgy, hogy amikor a jövő bernáthegyijei tekintenek vissza Rád, örömmel és büszkeséggel a szívükben fognak emlegetni, hogy az volt ám a derék eb, az ám!

Balu Tanácsai Őszre #3

Most még gyönyörű az ősz, azonban lassan itt a tél! Van már tüzelőd? A tavaszi és a nyári vidámságok mellett azért szakítottál néha időt arra, hogy egy kis fát gyűjts, vagy téli tüzelőt szerezz be apránként? Életed anyagi dolgaiban mennyire figyelsz oda a fagyűjtésre, hogy a hidegebb hónapokon ne fázzál? Figyelsz erre, vagy duzzogó kisgyerekként másra hárítod a felelősséget? Főnökökre? A politikára és másokra, hogy bizony gondoskodjanak Ők rólad, hiszen nekik a dolguk ez, nem Neked!? Azt ajánlom ne duzzogj, hanem nőjél fel, ismerkedj meg a környék legjobb fagyűjtőivel, hiszen ha ismered őket, tuti kapsz pár hasznos tippet hogy merre és hogyan indulj el! Vagy tudod mit mondok? Űlj meg csöndben itt az internet nevű domboldalban, és most az egyszer tekintsd azt a szórakozásodnak, hogy az embereket szemléld, hogyan és mi módon rohangálnak itt fel s alá, és hogy közben kik, hogyan és mi módon gyűjtik a fát! Ha csak ülsz és figyelsz, rengeteg mindent fogsz észrevenni, annyi mindent hogy csak tátva marad a szád! Akkor bizony már csak egy a dolgod, irány a határ, hisz a tél mindig jön, hol enyhébb, hol durvább, úgyhogy nincs más, kezd el végre gyűjteni Te is a fád, ne hagyd kihülni a kályhád!

Kedves Olvasó

Ennyit ajánlok most Számodra itt az ősz folyamán. Jegyezd meg a jó öreg Balut, hiszen a szimatom a dicső múltat példázza, úgyhogy hamar kiszagolom ha az Őr pihenget a kertben, és a Kolostor Kulcsa őrizetlenül áll. Úgyhogy majd jövök, lesz itt még bernáthegyis jótanács, addig is vakkantom a fő szlogent mint tihanyi vízhang:
Csak Könnyedén, és Meditálj!


Üdv
Balu