2014. március 10., hétfő

A bűvös 7 -es szám

Sokszor jelenik ez meg az életünkben. A bűvös hetes. Tényleg van valami bűvölet ebben a számban, vagy csak mi tesszük bele? Nem tudom. Mindenesetre tényleg sok helyen feltűnik.

7 nap, 7 csakra, Hófehérke és a 7 törpe, a Bibliai 7 pecsét, Hétfejű sárkány, hetedhét ország, hét vezér, a világ teremtésének hat napja utáni pihenő, azaz a hetedik szemlélő nap. Sejteink állítólagos 7 évenkénti teljes cserélődése, és hogy mást ne is említsek, még James Bond is a 007-es volt! (-:

Viccet félre téve, nem akarom én ezt túlmisztifikálni, mindenesetre valóban sokszor hallani a hetes számról. Az elmúlt években azonban hallottam egy különleges területről is ahol megjelent, és esküsznek rá hogy csodát tesz! Ez pedig nem más, mint az...

Alkotói, kutatói területek

Több helyen is olvastam vagy hallottam, hogy kreatív emberek, vagy kutatók, tudományos intézetek vagy cégek, különböző helyeken alkalmazzák a hetes szám különlegességét! Hogyan?

Hat évnyi munka után egy teljes évet töltenek alkotói pihenéssel, kutatással, feltöltődéssel! Ezt mikor először meghallottam, ledöbbentem, de nagyon megfogott. Rácsodálkoztam, ízlelgettem, elképzeltem. Milyen lehet?

Egy teljes év arra, hogy az ember jobban befelé forduljon, feltöltődjön, új impulzusokat szerezzen, új dolgokat ismerjen meg, felfrissüljön és újult erővel és lendülettel, újabb ismeretekkel folytassa aztán a munkáját, karrierjét, szóval az élete útját...

Kedves olvasó, most végy egy nagy levegőt, ugyanis...

Hat éve indult el ez a Kolostoros Blog

Azt hiszem most tovább már nem is kell a helyzetet mondanom.

"Szabira" megyek.
Alkotói pihenésre, feltöltődésre, erőgyűjtésre.

Azt azért nem mondom, hogy egy évig nem fogok jelentkezni. Néha az "alkotói szabadságomat", felfrissülésemet meg-meg törve azért bejelentkezem majd egy:

- Helló, szevasz, mi újság,
képzeld ez jutott eszembe, talán érdekelhet Téged is...


típusú levéllel.

Majd meglátjuk mi történik. Egyelőre nagy terveim nincsenek. Élményeket, gondolatokat, impulzusokat, benyomásokat gyűjtök.

Persze ha gondolataid, kérdéseid vannak, nyugodtan írd meg, mert még ha "csendben" is, de a neten leszek. A levelekre szívesen válaszolok.

Régebbi blogolvasóknak köszönöm a sok éves figyelmet, bizalmat és mindent. Érdekes volt látni végig, hogy egy ilyen kis egyszerű és könnyed blog körül mennyi ember sorsa találkozott. Volt akikkel intenzívebb volt a kapcsolat, volt akikkel kevésbé. Meglátjuk mit hoz majd a jövő. A régebbi olvasóknak is, és az újabbaknak is ajánlom a kolostoros blog teljes archívumának tanulmányozását! Akár újra megismerését, felfedezését. Higgyétek el, érdemes!

Nincs más hátra

Az elmúlt években magamra szedtem annyi szövegírási gyakorlatot, hogy készülhetett volna most itt egy nagyon megható, szívszorító, könnyes búcsúbejegyzés. Egy olyan, ami lezár egy viszonylag hosszabb fejezetet egy fiatalember (és az olvasói) életében. Egy olyan, ami ha filmben lenne, itt már bekúszna egy szép és megható, lassú halk háttérzene, a főhős a távolba nézne, egy pillanatra megállna az élet, nagy sóhaj, és aztán útnak indul...

Egy fejezet lezárul, egy új pedig megnyílik.

Nem akarom tovább nyújtani a búcsút, se az érzelmi drámát felfokozni, úgyhogy maradok Csak Könnyedén egy szervusz -nál, egy év múlva találkozunk.

A mű kész, az alkotó megpihen.


Szervusz,
A Kolostor Őre voltam,
Csak Könnyedén