2015. szeptember 7., hétfő

" AAUUUFFGUUUSS! "


Mennydörgésként érkezik a hang a száz éves falak közt. "Aufguss" visszhangozzák a falak a "mantrát", és az egybegyűltek szinte hipnózisban követik. De ki ez az ember? Nem más, mint

A szaunamester

Aki ha mennydörgő hangjával bejelenti a bécsi, Jörgerbad fürdőben hogy következik a "Felöntés", az emberek szinte hipnózisban követik. Én is. Illatok, aromák, kellemes vizek vannak a szaunamester társaságában. És nem sajnálja. Locsolja az izzó kövekre bőven.

Csendben ülnek, izzadnak

Az emberek pedig boldogan adják át magukat az aromáknak. Az izzadásnak és a kellemes semmittevésnek. Én is. Hetente kétszer meglátogatom a fürdőt. Úszom, szaunázom, ejtőzöm.

Közeleg az ősz

Hűvös, szeles levegő érkezik. Fázós lett az idő. A falak közt azonban hőség. Lazító, pihentető, feltöltő. Ilyenkor az egyik kedvenc haikum is eszembe jut:

Megyek a völgybe,
forró fürdőt venni
kalapomon hó

A hangulat

Szóval van egy hangulata a fürdők világának. A forróvíz sűrű párája a hóesésben, a kemény fagyok után a szauna hősége, és a megpihenés öröme. A test lazulása. Nagyon kellemes.

Ott nem siet az ember. Nincs kapkodás. Csak a ráérősség, és a szemlélődés. Kedvelem a fürdőket. Ősszel és télen meg aztán különösen. Nem panaszkodom. Ezügyben a bécsiek is kitesznek magukért. Na megyek, mert már hallom a szaunamester hangját: "aauuf...

Amíg bent izzadok, ajánlom figyelmedbe a bécsi filharmonikusok koncertjét a csodálatos schönbrunni kastélyból. Ráadásul magyar nyelvű közvetítéssel!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor talán ezek is:


Fürdőkkel kapcsolatos

- Éjszakai fürdőzés a kínai császárral >>>

- Musztafa 500 éves törekvése >>>


Ausztriával kapcsolatos

- Gondolatok Bécsből a bizalomról >>>

- Axinia >>>

- Séta a Pötzleinsdorfer Parkban >>>

- Meditation Zentrum Wien >>>

- Csillagvárás és Shri Mataji >>>

- Türkenschanzpark >>>

- Bécsi ashram és a roma zenész >>>

- Öreg Mike és Világjáró Steve tanácsai >>>

- Mödlingi Nyugalom >>>

- Hegyről Völgybe >>>

- Shri Narada földi megtestesülése >>>

- Herbert meditációja a TED -en >>>

- Grüß Gott! >>>


*  *  *

Meditatív ücsörgésünk és ráérős szemlélődésünk
mai helyszíne és padja pedig:


A fotó készítője Mariann.
Helyszín India, Jaipur.

Nagyításhoz klikk a képre!


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!